Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se
Starta eller stoppa snurran
  • Welcome to the Gothenburg Global Biodiversity Centre!

Göteborgs centrum för globala biodiversitetsstudier

Från slemsvampar till valhajar och mycket små molekyler till tropiska ekosystem – på vår jord finns ett fascinerande stort antal livsformer som gemensamt kallas biologisk mångfald. Mångfalden är omfattande och spännande men försvinner så snabbt att vi måste agera nu om vi vill utforska och förstå dess komplexitet.

För att nå dessa mål strävar Göteborgs centrum för globala biodiversitetsstudier efter att länka samman forskare, beslutsfattare och allmänhet kring biologisk mångfald samt att utöka och vidareutveckla forskningen om biodiversitet. Verksamheten bygger på fyra pelare: upptäcka, lära sig, utforska och skydda.

Centret har ett globalt synsätt som sträcker sig långt utanför landets gränser. Det bygger på ett samarbete mellan tretton partner och har sitt säte vid Göteborgs universitet. Centret och dess samarbetspartner vill samla forskarna och allmänheten för att skapa ökad förståelse och uppskattning för naturen omkring oss.


Välkommen!
 

GGBC illustration

I samverkan med

Botaniska Göteborgs botaniska trädgård

Chalmers  tekniska universtitet

Göteborgs naturhistoriska museum

Göteborgs universitet

havets hus

Nordens ark

Universeum

Sidansvarig: Allison Perrigo|Sidan uppdaterades: 2017-04-12
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?