Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Biodiversitet för skolan

Genom centrets olika partners erbjuds ett relativt stort skolmaterial till framförallt lärare och skolelever i svenska skolor. Lektioner och visningar sker på de olika partners.

Skolverksamhet i Göteborgs botaniska trädgård

I Botaniska trädgården vill vi väcka nyfikenhet och sprida kunskap om växtvärlden och den biologiska mångfalden. Hos oss får besökarna möjlighet att utforska en inspirerande läromiljö med alla sinnen. Vår ambition är att vara en självklar resurs för skolans verksamhet, vare sig ni vill komma själva med era klasser eller om ni vill boka in er på vårt skolprogram. Under skolloven kan barn och vuxna delta i olika aktiviteter tillsammans med våra pedagoger.
Läs mer om Botaniska trädgårdens skolverksamhet. 

Varje år ordnar Botaniska trädgården tillsammans med Göteborgs universitet tävlingen ”Vilken växt?”. Det är en tävling i artkunskap av svenska växter för elever i årskurs 5.
Läs mer om växttävlingen.

Skolverksamhet på Havets Hus i Lysekil

Havets Hus erbjuder fina möjligheter till kunskapsbildning inom havsrelaterade ämnen, genom guidningar, lektioner och laborationer. Vi tar emot skolklasser från förskola och upp till gymnasium. Alla lektioner på grundskolenivå är anpassade efter läroplanen. Vi har även lägerskola ihop med Nordens Ark och strandskolor. Vårt mobila klappakvarium kan vi ta med till skolor och på så sätt hålla visningar av marina djur ute på skolor.

Under hösten 2017 har vi även 1-dags och 2-dagars lärarutbildning för grundskolelärare i marinbiologi tillsammans med lärare från Lysekils gymnasium, Campus Väst. Detta finansieras av ett EU Horizon 2020 projekt “Marine Mammals Science Education” och är gratis att var med på och även boendet för långväga deltagare bekostas av projektet.

Mer information om vår skolverksamhet finns under fliken SKOLA på Havets hus webbplats.

 

Skolverksamhet på Sjöfartsmuseet Akvariet

Sjöfartsmuseet Akvariet tillhör Göteborg Stads Kulturförvaltning. Vår pedagogiska verksamhet erbjuder lektioner och visningar som spänner över såväl maritim kulturhistoria och naturvetenskapliga lektioner kring marinbiologisk mångfald i Akvariet. Hos oss kan du lära dig mer om havets olika ekosystem och dess livsformer, om evolution samt om hur vi människor påverkar havsmiljön. Alla våra lektioner finns här.

 

Skolverksamhet på Universeum i Göteborg

Skolprogram: Spännande skolprogram, från förskola till gymnasium. Läs mer om vad som erbjuds för just din årskurs Universeums webbplats.

Lärarfortbildning: Öka dina kunskaper i naturvetenskap, teknik och hållbar utveckling. Våra pedagoger visar nya arbetssätt för att bedriva lustfylld och inspirerande undervisning. Lär mer på Universeums webbplats

Med årsavtal får barn, elever och lärare fri entré till Universeum för skolbesök under läsårets alla vardagar. Ett årsavtal kan också innehålla lärarfortbildning. Läs mer på Universeums webbplats. 

Sidansvarig: Linnéa Magnusson|Sidan uppdaterades: 2017-04-21
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://ggbc.gu.se/svenska/Biodiversitet-for-skolan+/
Utskriftsdatum: 2018-01-21