Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Om centrumet

korall- text om Göteborgs centrum för globala  biodiversitetsstudier

Göteborgs centrum för globala biodiversitetsstudier bygger på fyra huvudteman: upptäcka, lära sig, utforska och skydda. Tillsammans kan dessa teman skapa en överbryggande struktur kring centrets mål och aktiviteter.

Upptäcka

Centret arbetar för att vi ska upptäcka den häpnadsväckande mångfalden av levande arter i naturen och både levande och konserverade arter på olika museer, i trädgårdar och i privata samlingar. Det stimulerar till en djupare förståelse för världens ekosystem – från de högsta bergstopparna till de tropiska regnskogarna, över den nordliga tundran och ner i världshavens djup.

Lära sig

I samarbete med sina partnerinstitutioner kommer centret att erbjuda kurser och utbildning på alla nivåer – från grundskoleutbildning till doktorandstudier. Regelbundna seminarier, utställningar, öppet hus och rundvisningar kommer även att arrangeras med särskilt fokus på att engagera allmänheten.

Utforska

Centret kommer att tillhandahålla unika faciliteter för spjutspetsforskning inom biodiversitet i kombination med vetenskaplig support och rådgivning från framstående forskare genom samarbetsavtal.

Skydda

Centret kommer att driva en portal för större organisationer för skydd av den biologiska mångfalden. Det kommer även att uppmuntra insamling och förvaring av biologiska exemplar som kan användas för att bättre förstå mönster inom biodiversiteten och hur de är relaterade till bevarandet.
 

Sidansvarig: Linnéa Magnusson|Sidan uppdaterades: 2017-04-25
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?